Apple a implementat pe iPhone schimbările cerute de DMA

Apple a implementat pe iPhone schimbările cerute de DMA
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 6 mar 2024

iOS 17.4 a fost lansat marți seara și, odată cu el, au fost introduse și modificările pe care compania americană a fost forțată de noua legislație europeană să le implementeze.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Cea mai nouă versiune a sistemului de operare folosite de smartphone-urile Apple face loc magazinelor terțe de aplicații, care pot constitui alternative la App Store.

Unul din primele magazine alternative, numit Mobinvention, urmează a fi lansat pe 7 martie. Setapp va fi lansat în aprilie, iar cândva anul acesta pe iPhone va ajunge și Epic Games Store.

Apple lansează primele laptopuri MacBook Air cu cipuri M3 CITEȘTE ȘI Apple lansează primele laptopuri MacBook Air cu cipuri M3

Noua versiune de iOS permite utilizatorilor să folosească și alte motoare de randare web decât Webkit, dezvoltat de Apple.

Cu aceeași ocazie, Apple lansează API-urile prin care dezvoltatorii terți vor putea accesa conexiunea NFC a telefoanelor pentru a face plăți wireless.

Dincolo de schimbările care vizează doar Uniunea Europeană, există și câteva noutăți globale. Aplicația Podcasts generează acum automat transcrieri, care pot ajuta utilizatorii să caute după anumite referințe din podcast-uri.

Alte noutăți sunt protocolul de criptare PQ3 pentru iMessage, care va proteja împotriva viitoarelor atacuri de cuantum computing și abilitatea Siri de a citi mesajele primite de utilizatori în câteva limbi de circulație internațională. 

viewscnt
Afla mai multe despre
apple
iphone
dma