Apple a început să producă telefoane iPhone 13 în India

Apple a început să producă telefoane iPhone 13 în India
Profit.ro
Profit.ro
scris 11 apr 2022

Apple Inc a început să producă telefoane iPhone 13 în India, într-un moment în care grupul american încearcă să își reducă dependența de lanțurile de aprovizionare chineze, informează Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

Telefoanele iPhone 13 sunt produse la o uzină pe care subcontractorul taiwanez Foxconn o are în apropiere de Sriperumbudur, în statul Tamil Nadu, din sudul Indiei, a declarat o sursă din interiorul companiei.

VIDEO PROFIT NEWS TV Bogdan Maioreanu, Analist eToro: Europa ar putea supraviețui fără gazul rusesc iarna viitoare, dar există câteva probleme CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT NEWS TV Bogdan Maioreanu, Analist eToro: Europa ar putea supraviețui fără gazul rusesc iarna viitoare, dar există câteva probleme

În ultima perioadă, Apple a început să transfere o parte din producția de telefoane iPhone dinspre China spre alte piețe, inclusiv spre India, a doua mare piață mondială de smartphone-uri. Grupul american intenționează să producă în India și tablete iPad, scrie Agerpres.

Atât India, cât și alte țări, precum Mexic și Vietnam, devin treptat piețe importante pentru subcontractorii care produc pentru mărcile americane interesate să își diversifice activitățile de producție.

PROFIT NEWS TV Claudiu Cazacu, Consulting Strategist XTB România: Există un mare interes în ceea ce privește zona de energie. Vedem aprecieri ale acțiunilor de zeci de procente doar în ultima lună și jumătate CITEȘTE ȘI PROFIT NEWS TV Claudiu Cazacu, Consulting Strategist XTB România: Există un mare interes în ceea ce privește zona de energie. Vedem aprecieri ale acțiunilor de zeci de procente doar în ultima lună și jumătate

iPhone 13 este al patrulea model produs în India, după ce Apple a demarat operațiunile de asamblare în această țară în 2017 cu modelul iPhone SE.

Foxconn, care oficial poartă denumirea Hon Hai Precision Industry Co Ltd, este cel mai mare producător mondial de produse electronice pe bază de contract pentru firme precum Apple, Hewlett Packard și Dell. Compania taiwaneză este renumită în special pentru că asamblează telefoanele iPhone pentru Apple.

iPhone este cel mai important produs al Apple. În luna septembrie 2021, Apple Inc a lansat iPhone 13 echipat cu un nou cip, denumit A15 Bionic, care permite traducerea automată a unui text. De asemenea, telefonul are un ecran mai bun, o autonomie a bateriei mai extinsă și modul Cinematic pentru schimbarea automată când se filmează. Modelul este disponibil în cinci culori și are o viteză mai ridicată datorită componentelor radio și a tehnologiei 5G.

viewscnt
Afla mai multe despre
apple
iphone 13