Apple a plătit 2 miliarde de dolari pentru ca Nokia să renunțe la un proces

Apple a plătit 2 miliarde de dolari pentru ca Nokia să renunțe la un proces
scris 31 iul 2017

Pentru ca Nokia să renunțe la procesul în care acuza Apple că îi folosește brevetele fără drept, compania americană a decis să plătească 2 miliarde de dolari.

Nokia a avut câștig de cauză în cel mai recent proces în care brandul finlandez a luptat în tribunal cu Apple, însă fără o decizie a magistraților, Apple optând pentru o înțelegere în care și-a recunoscut vina prin plata unei importante sume de bani.

Cele două companii nu au făcut publice în niciun moment detalii despre negocierile care au dus la înțelegere. Informația a ieșit, însă, la iveală din raportul financiar pentru ultimul trimestru al Nokia.

În tradiționala scrisoare către acționari pe care o prilejesc rezultatele financiare trimestriale, se vorbește despre banii primiți de la Apple și despre rolul pe care aceștia îi vor juca în întărirea rezervei de cash.

Hackeri au fost invitați să atace informatic mașini de vot și baze de date cu alegători CITEȘTE ȘI Hackeri au fost invitați să atace informatic mașini de vot și baze de date cu alegători

Acesta a fost al doilea proces în care au fost implicate cele două companii. Procesele sunt la ordinea zilei între producătorii de tehnologii mobile, fiind un război continuu în care toată lumea se judecă cu toată lumea.

După primul proces dintre cele două companii, în 2011 s-a stabilit ca Apple să plătească pentru a putea folosi tehnologiile Nokia. Apoi, Apple a acuzat Nokia că ar dori condiții incorecte de licențiere și nu a mai plătit pentru brevetele Nokia.

Drept urmare, la finele anului trecut, Nokia a dat, din nou, în judecată Apple pentru încălcarea mai multor brevete deținute de Nokia sau de diverse subsidiare. În cele din urmă, tot Apple a dorit să încheie disputa înainte de a se ajunge la o decizie judecătorească.

viewscnt
Afla mai multe despre
apple
nokia
brevete
proces