Apple a prezentat primele noutăți legate de iOS 16

Apple a prezentat primele noutăți legate de iOS 16
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 6 iun 2022

O nouă versiune a sistemului de operare folosit de iPhone va fi lansată anul acesta, iar Apple a profitat de conferința WWDC 2022 pentru a prezenta primele informații despre iOS 16.

Urmărește-ne și pe Google News

Principala noutate din iOS 16, conform informațiilor prezentate până acum de Apple, este un lock screen complet schimbat, dinamic și cu foarte multe opțiuni de personalizare.

Vor putea fi modificate majoritatea elementelor care fac parte din lock screen, de la scurtăturile aplicațiilor, la imaginea de fundal și fonturile folosite pentru afișarea datei și a orei.

VIDEO PROFIT NEWS TV Bogdan Maioreanu, analist eToro: S-a redus încrederea în toate segmentele pieței imobiliare, cu excepția celui de retail. Piața de case din SUA arată o încetinire puternică a vânzărilor CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT NEWS TV Bogdan Maioreanu, analist eToro: S-a redus încrederea în toate segmentele pieței imobiliare, cu excepția celui de retail. Piața de case din SUA arată o încetinire puternică a vânzărilor

Noul lock screen va avea suport pentru widget-uri. Apple a prezentat câteva widget-uri proprii pentru lock screen, precum cele care afișează informații din Calendar sau Reminders. Vor putea fi adăugate și widget-uri dezvoltate pentru aplicațiile terțe.

Anumite elemente din lock screen vor funcționa dinamic. De exemplu, imaginea de fundal asociată widget-ului pentru vreme va fi animată și va reprezenta condițiile meteo din momentul respectiv.

PROFIT NEWS TV Radu Puiu, analist XTB România: Apar tot mai multe prognoze care indică o extindere a crizei cipurilor. Abia în 2024 se va observa o situație mai bună CITEȘTE ȘI PROFIT NEWS TV Radu Puiu, analist XTB România: Apar tot mai multe prognoze care indică o extindere a crizei cipurilor. Abia în 2024 se va observa o situație mai bună

iOS 16 va include și numeroase alte noutăți, dincolo de cele prezentat acum succint de Apple. Multe dintre aplicațiile preinstalate vor fi îmbunătățite sau vor primi un nou design.

Cel mai probabil, iOS 16 va fi lansat oficial odată cu intrarea pe piață a lui iPhone 14. Ambele sunt așteptate să devină disponibile în toamnă.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
apple
iphone
ios 16