Apple a rezolvat problema care permitea spionarea utilizatorilor care foloseau FaceTime

Apple a rezolvat problema care permitea spionarea utilizatorilor care foloseau FaceTime
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 8 feb 2019

Apple a lansat un update pentru iOS, care include rezolvarea bug-ului de FaceTime ce permitea ascultarea utilizatorilor chiar și atunci când aceștia nu foloseau aplicația.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Update-ul de iOS cu numărul 12.1.4 este disponibil pentru iPhone și iPad. Acesta reactivează funcția Group FaceTime după ce Apple adezactivat-o săptămâna trecută până la repararea problemei tehnice.

Bug-ul, descoperit la începutul săptămânii anterioare, începea să emită sunetul captat de microfonul destinatarului în momentul în care cel care apela se adăga într-un grup în vederea realizării unei conferințe video.

La crearea grupului, FaceTime presupunea greșit că o conferință este activă și începea să emită sunetul destinatarului fără ca acesta să răspundă.

Germania restricționează colectarea de date de către Facebook CITEȘTE ȘI Germania restricționează colectarea de date de către Facebook

Mai mult, dacă cel sunat decidea să ignore apelul apăsând butonul de volum pentru a opri sunetul, FaceTime începea să transmită și video celui care a sunat fără acordul celui apelat.

Apple a promis inițial că va rezolva rapid problema și va lansa un update până la finalul săptămânii anterioare. Ulterior a revenit și a spus că update-ul va fi disponibil săptămâna aceasta.

Problema a fost inițial descoperită de un adolescent și raportată de părinții acestuia cu o săptămâna înainte ca Apple să recunoască existența ei și să izbucnească scandalul. Însă, timp de o săptămână, compania americană nu a părut să ia nicio măsură.

viewscnt
Afla mai multe despre
apple
facetime