Apple anunță primele iPad-uri cu procesoare proprii

Apple anunță primele iPad-uri cu procesoare proprii
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 21 apr 2021

Primele tablete care beneficiază de noile procesoare M1, dezvoltate intern de Apple după “divorțul” de Intel, sunt două noi modele din seria de flagship-uri iPad Pro.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Noul procesor M1, care stă la baza celor două tablete noi, cu ecrane de 11 inch respectiv 12,9 inch, are 8 nuclee atât în cazul procesorului cât și al soluției grafice. Conform producătorului, M1 face ca noile tablete să fie cu 50% mai puternice decât modelele de anul trecut.

Viața angajaților și a companiilor în pandemie: O experiență povestită prin ochii consultanței, cu liderii PwC (II) CITEȘTE ȘI Viața angajaților și a companiilor în pandemie: O experiență povestită prin ochii consultanței, cu liderii PwC (II)

Ecranul miniLED al versiunii de 12.9 inch, pe care Apple îl numește Liquid Retina XDR, are o luminozitate maximă globală de 1.000 niți și 2.596 de zone în care luminozitatea și contrastul sunt reglate local.

Noile tablete au un port Thunderbolt, cu o lățime de bandă de 4 ori mai mare decât portul USB-C de la modelele anterioare și poate scoate o imagine 6K pe un monitor extern.

Studiu EY: Companiile raportează scăderi ale cifrei de afaceri, însă doar 19% și-au revizuit politica de prețuri de transfer CITEȘTE ȘI Studiu EY: Companiile raportează scăderi ale cifrei de afaceri, însă doar 19% și-au revizuit politica de prețuri de transfer

Spațiul de stocare al noilor iPad-uri cu 5G poate ajunge până la 2TB, iar acestea au în dotare și o cameră FaceTime HD, cu noi funcții foto și de realitate augmentată.

Noile iPad-uri vor fi disponibile la precomenzi din 30 aprilie și vor fi livrate începând cu a două jumătate a lunii următoare. Versiunea de 11 inch va costa de la 800 de dolari, iar cea de 12,9 inch de la 1.100 de dolari.

viewscnt
Afla mai multe despre
apple
ipad
m1
tablete