Apple ar putea lansa un nou iPhone de 4 inch la începutul anului viitor, cu design de iPhone 6 dar fără 3D Touch

Apple ar putea lansa un nou iPhone de 4 inch la începutul anului viitor, cu design de iPhone 6 dar fără 3D Touch
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 4 dec 2015

Deși o dată cu iPhone 6 Apple făcut pasul la telefoane cu ecrane mai mari, compania americană nu este încă decisă să renunțe la smartphone-urile cu display mic. Conform unuia dintre cei mai renumiți analiști, Apple va lansa un nou model de iPhone cu ecran de 4 inch, separat de cele două modele devenite deja standard, cu ecrane de 4,7 respectiv 5,5 inch.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Ming-Chi Kuo, unul dintre analiștii cu o rata excelentă de concretizare a prognozelor, este de părere că Apple va înlocui iPhone 5S, singurul iPhone de 4 inch încă vândut de Apple, cu un nou model și că acesta va fi lansat chiar la începutul lui 2016. În mod tradițional, Apple lansează noile iPhone-uri în septembrie.

Noul iPhone ar fi acoperit cu sticlă curbată pe margini, un design care ne este familiar încă de la iPhone 6, dar nu va avea 3D Touch. În schimb, va fi dotat cu chip NFC, semn că va suporta Apple Pay.

Pe partea tehnică, cel mai probabil noul model de 4 inch va împrumuta camera foto de iPhone 5S și procesorul A9 de la iPhone 6S.

Apple este unul dintre puținii producători care mai vând telefoane cu ecrane care, după standardele actuale, sunt considerate mici. În general, producătorii de smartphone-uri ignoră acest segment, pentru a satisface cererea majorității utilizatorilor, care preferă ecrane mari.

Cum iPhone 5S, modelul care urmează să fie înlocuit, costă în prezent 450 de dolari, este de așteptat ca noul iPhone de 4 inch să aibă un preț asemănător, undeva între 400 și 500 de dolari.

Noul model de iPhone ar urma să asigure 8-9% din totalul vânzărilor de iPhone în 2016.

viewscnt
Afla mai multe despre
apple
iphone