Apple ar putea opri producția de iPhone 12 mini

Apple ar putea opri producția de iPhone 12 mini
scris 8 feb 2021

Din următorul trimestru, Apple ar urma să înceteze să mai producă iPhone 12 mini, smartphone care performează multă sub așteptările companiei.

Analistul JP Morgan, William Yang, a publicat o previziune privind strategia de producție a celei mai noi serii de iPhone, bazată pe estimările privind vânzarea modelelor care o compun și informații provenite din rândul producătorilor de componente.

Astfel, din cauză că vânzările nu corespund cu așteptările companiei, Apple ar urma să reducă, în primă fază, producția modelelor iPhone 12 și iPhone 12 mini cu 9 milioane, respectiv 11 milioane de unități.

Viitoarea cască Apple de realitate mixtă ar putea costa 3.000 de dolari CITEȘTE ȘI Viitoarea cască Apple de realitate mixtă ar putea costa 3.000 de dolari

Același analist de la JP Morgan crede că, din al doilea trimestru, Apple ar putea înceta complet să mai producă iPhone 12 mini, urmând să-l mai comercializeze până la epuizarea stocurilor.

În schimb, datorită vânzărilor peste așteptările companiei, Apple va crește producția pentru iPhone 12 Pro Max și iPhone 12 Pro, precum și iPhone 11, care se dovedește un device de succes și după lansarea noii serii.

Yang estimează că Apple va crește cu 11 milioane, 2 milioane, respectiv 8 milioane de unități producția pentru cele trei modele.

Cum iPhone 12 și iPhone 12 mini sunt cele mai ieftine modele ale noii serii, iar iPhone 12 Pro Max și iPhone 12 Pro sunt cele mai scumpe, modificările menționate de Yang ar putea să se dovedească pozitive asupra veniturilor Apple.

Conform unor estimări realizate de Digitimes, iPhone 12 mini reprezintă doar 6% din vânzările noii serii de smartphone-uri Apple, semn că epopeea telefoanelor cu ecran mic se apropie de final.

viewscnt
Afla mai multe despre
apple
iphone
smartphone