Apple ar putea permite schimbarea aplicațiilor implicite pe dispozitivele sale

Apple ar putea permite schimbarea aplicațiilor implicite pe dispozitivele sale
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 21 feb 2020

Odată cu următoarea versiune de iOS, utilizatorii de iPhone ar putea avea în sfârșit voie să seteze ca implicite alte aplicații decât cele dezvoltate de Apple.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Poate suna ridicol pentru utilizatorii de Android sau de Windows care nu au avut de-a face cu device-urile Apple, însă pentru navigarea web, de exemplu, pe un iPhone nu poate fi setat ca browser implicit altă aplicație în afară de Safari.

Apple ar putea ceda anul acesta și oferi utilizatorilor posibilitatea de a schimba aplicațiile implicite. Aceștia ar putea alege Chrome sau Gmail ca aplicații implicite pentru navigarea web respectiv email.

Samsung va furniza ecrane pliabile altor producători CITEȘTE ȘI Samsung va furniza ecrane pliabile altor producători

Aplicația implicită este cea la care sistemul de operare apelează atunci când este inițiată o operațiune ce intră în sarcina acesteia. Spre exemplu, aplicația Mail dezvoltată de Apple este întotdeauna deschisă când este accesat un link cu “mailto”.

Dacă modificările vor fi într-adevăr implementate, cum susțin sursele din cadrul companiei citate de Bloomberg, trimiterea unui mail plecând de la un link sau cu trimitere din altă aplicație s-ar putea face cu Gmail sau orice alt client de email preferat de utilizator.

Motivul pentru care Apple pare dispusă să cedeze un pic din controlul total pe care-l exercită asupra platformelor sale mobile, stă cel mai probabil în acuzațiile din ce în ce mai frecvente la adresa modului în care împiedică concurența.

iPhone-urile și iPad-urile sunt livrate cu 38 de aplicații Apple preinstalate.

viewscnt
Afla mai multe despre
apple
iphone
ipad