Apple ar putea renunța la iPad Mini

Apple ar putea renunța la iPad Mini
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 17 mai 2017

Scăderea vânzărilor de tablete ar putea determinat Apple să renunțe la unul dintre cele mai puțin vândute modele la ora actuală.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Surse apropiate companiei susțin că Apple va renunța la tableta iPad Mini, pentru care nu va mai lansa versiuni noi.

Prima versiune de iPad Mini a debutat în 2012 și a primit mai apoi alte trei update-uri. Tableta de 8 inch s-a născut la acea vreme din nevoia unei versiuni mai mici și mai ușoare, în condițiile în care dimensiunile și greutatea tabletelor de 10 inch erau semnificativ mai mari.

Pe măsură ce tabletele au devenit mai ușoare și au făcut loc unor ecrane mai mari prin îngustarea ramelor laterale, versiunile de peste 10 inch și-au recâștigat popularitatea în fața celor de 7 – 8 inch.

Bursa se mișcă în tandem cu acțiunile Digi. A fost vedeta zilei CITEȘTE ȘI Bursa se mișcă în tandem cu acțiunile Digi. A fost vedeta zilei

Așa se face că, la 5 ani de la debut, iPad Mini este cea mai slab vândută versiune de iPad, într-o industrie care și așa scade în fiecare an.  De aceea, are logică pentru Apple renunțarea la iPad Mini.

De altfel, cea mai nouă versiune de iPad de 9,7 inch costă 320 de dolari, fiind mai ieftină decât iPad Mini 4, care costă 399 de dolari.

În doar câteva săptămâni, Apple va organiza evenimentul anual Wordwide Developers Conference, unde este așteptată prezentarea noii generații de tablete, printre care se va număra un nou iPad de 10,5 inch.

Datorită îngustării ramelor, noul iPad de 10,5 inch ar putea să aibă dimensiunile unei tablete de generație veche de 9.7 inch. Cu alte cuvinte, se va folosi un ecran mai mare pe un cadru de același dimensiuni ca o tabletă mai mică.

viewscnt
Afla mai multe despre
apple
ipad
tablete