Apple are planuri mari cu iOS 18

Apple are planuri mari cu iOS 18
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 13 nov 2023

iOS 18 urmează a fi unul dintre cele mai „ambițioase” update-uri lansate de Apple pentru sistemul de operare folosit de iPhone, însă, dezvoltarea acestuia a debutat cu stângul.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Luată prin surprindere de avântul inteligenței artificiale generative, Apple încearcă acum să recupereze terenul pierdut și va implementa funcții de AI în iOS 18.

Însă, la puțin timp după ce a început lucrul la iOS 18, șeful pe software, Craig Federighi, a decis întreruperea dezvoltării și concentrarea pe rezolvarea bug-urilor.

Microsoft va implementa funcții de AI pe Windows 10 CITEȘTE ȘI Microsoft va implementa funcții de AI pe Windows 10

Asta pentru că, susțin surse din cadrul companiei, nivelul calității era unul slab și existau numeroase probleme tehnice. Pauza în dezvoltare a permis inginerilor să se ocupe doar de rezolvarea problemelor, înainte de a merge mai departe cu dezvoltarea.

Întreruperea dezvoltării este o decizie pe care Apple a luat-o rar în istoria iOS-ului. Ultima oară când compania a decis să întrerupă dezvoltarea pentru rezolvarea bug-urilor a fost în 2019.

Întreruperea dezvoltării a durat doar o săptămână și nu va afecta lansarea viitoarei versiuni de iOS.

După câțiva ani de update-uri cu un număr limitat de noutăți de funcționalitate, iOS 18 se preconizează a fi un update masiv, parțial datorită funcțiilor de AI care vor fi implementate și care cresc mult complexitatea procesului de dezvoltare.

viewscnt
Afla mai multe despre
apple
iphone
ios 18
ai