Apple, criticată pentru comisionul oprit la folosirea serviciilor terțe de plată

Apple, criticată pentru comisionul oprit la folosirea serviciilor terțe de plată
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 19 ian 2024

Apple va opri un comision și din tranzacțiile făcute cu sistemele de plată terțe, iar Epic și Spotify nu sunt deloc încântați.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Recent, Apple a anunțat că va permite și în Statele Unite folosirea serviciilor terțe de plată, prin implementarea unor link-uri în aplicații.

Gigantul american a spus, însă, că aceste tranzacții vor fi supuse unui comision de 27% sau de 12% în cazul membrilor programului App Store Small Business.

Apple începe să vândă fără pulsoximetrie ceasurile blocate la vânzare CITEȘTE ȘI Apple începe să vândă fără pulsoximetrie ceasurile blocate la vânzare

Nu a trecut mult după anunț și au început deja să se facă auzite critici, în special din partea companiilor care se plâng de mulți ani de politicile Apple.

„Apple nu se va opri de la nimic pentru a profita de dezvoltatori și utilizatori, spune Spotify, care a crescut de mai multe ori prețurile în ultima vreme și este criticată că plătește prea puțin artiștii pentru muzica acestora.

Epic, companie găsită vinovată de faptul că-și păcălea utilizatorii să cumpere bunuri digitale în Fortnite, consideră decizia Apple „scandaloasă”.

Critici vin și de la CAF (Coalition for App Fairness), un grup fondat de Spotify, Epic și alții pentru a încerca să contracareze puterea exercitată de Apple și Google prin magazinele lor de aplicații.

viewscnt
Afla mai multe despre
apple
spotify
epic
aplicații
comision