Apple extinde disponibilitatea funcției de protecție a copiilor din Messages

Apple extinde disponibilitatea funcției de protecție a copiilor din Messages
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 22 apr 2022

Estomparea imaginilor care conțin nuditate, primite de cei mici prin aplicația Messages, va fi disponibilă prima oară disponibilă în afara Statelor Unite.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Apple va lansa funcția de estomparea a imaginilor care conțin nuduri primite de cei mici prin aplicația Messages în Marea Britanie, Australia, Noua Zeelandă și Canada, după ce a lansat-o anul trecut în Statele Unite.

Această funcție scanează automat toate imaginile primite și trimise cu aplicația Messages de către copii. Dacă se depistează o imagine ce conține nuditate, aceasta va fi blurată.

Primul iPhone fără breton ar putea fi lansat în 2024 CITEȘTE ȘI Primul iPhone fără breton ar putea fi lansat în 2024

În momentul deschiderii, copii pot alege să ceară ajutor (prin Siri, Safari sau Spotlight), să contacteze unul dintre părinți sau să dezactiveze estomparea și să vadă imaginea primită.

Spre deosebire de implementarea inițială, care a atras numeroase critici, părinții nu mai sunt automat notificați în momentul în care este depistată o poză cu nuditate. Copilul are acum această opțiune.

De altfel, întreaga facilitate este opțională și poate fi activată și dezactivată de un părinte din cadrul secțiunii Family Sharing a aplicației Settings.

Procesul de scanare are loc integral pe dispozitiv, astfel că nu este compromisă criptarea datelor. Opțiunea este disponibilă pe iPhone, iPad și Mac.

viewscnt
Afla mai multe despre
apple
copii
messages
iphone
ipad
mac