Apple face pe plac Qualcomm pentru a vinde, din nou, iPhone 7 și iPhone 8 în Germania

Apple face pe plac Qualcomm pentru a vinde, din nou, iPhone 7 și iPhone 8 în Germania
scris 15 feb 2019

După ce un tribunal a dat câștig unei reclamații depuse de Qualcomm, Apple s-a văzut nevoită să satisfacă cerințele acestora pentru a putea vinde din nou două modele mai vechi de iPhone.

Qualcomm a chemat Apple în judecată în Germania pe motiv că vinde iPhone-uri care folosesc fără drept anumite brevete deținute de producătorul de chipuri, iar decizia judecătorească de luna trecută a obligat Apple să scoată de la vânzare modelele în cauză.

În urma deciziei instanței, Apple nu mai avea voie să vândă nici online, nici în magazinele fizice modelele iPhone 7 și iPhone 8 care includ modemuri Intel, deoarece acestea au în componență chipuri Qorvo, care folosesc tehnologii Qualcomm.

Astfel, după ce a scos de la vânzare iPhone-urile în cauză, Apple le-a înlocuit acum cu modele similare, dar care au la bază chipuri Qualcomm.

Netflix, acuzat că a înregistrat alegerile făcute de utilizatori în primul său film interactiv CITEȘTE ȘI Netflix, acuzat că a înregistrat alegerile făcute de utilizatori în primul său film interactiv

Apple folosește chipuri Intel și în iPhone-urile noi, lansate în ultimii doi ani, însă acestea nu includ tehnologii care încalcă brevetele deținute de Qualcomm și, prin urmare, nu pot fi atacate.

Într-o declarație publică, cei de la Apple susțin că nu au avut de ales și au renunțat la folosirea unor chipuri Intel, deoarece “Qualcomm încearcă să forțeze Apple să cedeze în fața acestor presiuni extorsioniste”.

Apple a suferit o soartă similară și în China, anul trecut, tot în urma unui proces intentat de Qualcomm și soldat tot cu blocarea de la vânzare a unora dintre modelele mai vechi.

viewscnt
Afla mai multe despre
apple
iphone
germania
qualcomm