Apple interzice dezvoltatorilor de aplicații să vândă contactele utilizatorilor către terți

Apple interzice dezvoltatorilor de aplicații să vândă contactele utilizatorilor către terți
scris 13 iun 2018

Apple a introdus o nouă regulă dezvoltatorilor de aplicații pentru platformele sale, care interzice expres vânzarea și partajarea listelor de contacte.

Poate pentru cea mai mare parte a utilizatorilor este o noutate, însă vânzarea contactelor de către aplicațiile cărora le-au acordat acces la agendă a fost și este încă o practică a multora dintre dezvoltatorii de aplicații și jocuri.

Apple nu poate face nimic cu datele vândute până acum, după ce, la fel ca Google, a stat pasivă ani la rând în fața acestui fenomen. Poate, însă, să împiedice de acum înainte ca agenda de contacte a utilizatorilor să fie folosită ca o marfă.

În fapt, Apple tocmai a introdus în regulamentul magazinelor sale de aplicații un paragraf care se referă exact la acest aspect. Dezvoltatorii nu mai au voie să creeze o bază de date din contactele utilizatorilor și să o vândă.

Canadienii de la CGI, al 5-lea jucător mondial independent în domeniul serviciilor IT, deschid un centru de consultanță și cercetare software în București și angajează 300 de persoane CITEȘTE ȘI Canadienii de la CGI, al 5-lea jucător mondial independent în domeniul serviciilor IT, deschid un centru de consultanță și cercetare software în București și angajează 300 de persoane

De asemenea, noile reguli interzic crearea unui profil plecând de la aceste date, profil pe baza căruia utilizatorul să poată fi identificat și targetat.

Dezvoltatorii pot în continuare să ceară acces la agenda de contacte dacă aceasta este necesară pentru funcționarea aplicației. Însă, vor trebui să explice clar în ce scop vor fi folosite datele culese.

Noua regulă este încă o măsură care vine ca urmare a scandalului Cambridge Analytica, care a compromis datele personale ale peste 87 de milioane de utilizatori Facebook.

Apple a mai operat recent o modificare a regulamentului pentru magazinele sale de aplicații, modificare care interzice folosirea dispozitivelor sale pentru minarea monedelor virtuale.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
apple
aplicatii
iphone
ipad