Telekom Romania lansează o soluție de backup în cloud pentru computere și servere

Telekom Romania lansează o soluție de backup în cloud pentru computere și servere
scris 12 iun 2018

Telekom Romania lansează Telekom Cloud Backup, o soluție de backup în cloud pentru clienții companii care folosesc aplicații și servere ce procesează sau generează volume mari de date, pe care doresc să le protejeze împotriva pierderii sau deteriorării. Astfel de aplicații includ servicii online, sisteme de tip ERP sau CRM, e-mail, website.

Soluția Telekom Cloud Backup a fost creată pe baza tehnologiei Veeam Cloud Connect și acoperă o gamă largă de scenarii de backup pentru companii, fiind destinată protejării atât a stațiilor de lucru (PC, laptop), cât și a serverelor cu sisteme de operare Linux sau Windows. Datele companiilor sunt salvate automat pe o platformă de backup implementată în centrele de date performante și sigure ale Telekom Romania, aflate pe teritoriul României, unde fiecare client are alocat un spațiu dedicat.

„Într-o lume digitalizată, protecția datelor împotriva atacurilor cibernetice sau a pierderii și deteriorării este esențială. Soluția Telekom Cloud Backup vine, astfel, în sprijinul companiilor pentru care datele reprezintă unul dintre cele mai importante active. Noua soluție integrează o serie de avantaje competitive pe care Telekom Romania le are ca furnizor de soluții IT&C integrate. Calitatea superioară a infrastructurii IT, cele mai performante și sigure centre de date din România, cea mai performantă soluție de stocare a datelor, împreună cu tehnologia Veeam Cloud Connect garantează clienților noștri companii cea mai bună soluție de backup în cloud, oferită de Telekom”, a declarat Ovidiu Ghiman, Director Executiv Comercial Segment Business, Telekom Romania.

Confirmare: Grupul financiar polonez Aforti intră în România cu divizia Finance, furnizor de credite nebancare pentru IMM. Divizia a avut recent cel mai bun rezultat din istorie CITEȘTE ȘI Confirmare: Grupul financiar polonez Aforti intră în România cu divizia Finance, furnizor de credite nebancare pentru IMM. Divizia a avut recent cel mai bun rezultat din istorie

Disponibilă pe baza unui abonament lunar pentru spațiul de stocare și pentru licențele software Veeam, soluția nu necesită investiții în infrastructură IT suplimentară. Instalarea și configurarea durează câteva minute, iar backup-urile se fac automat, conform unui calendar stabilit de fiecare utilizator în parte, fără a fi nevoie de operațiuni suplimentare pentru salvarea informațiilor. Soluția Telekom Cloud Backup reduce semnificativ efortul de implementare și management al unei soluții de backup din partea clientului, respectând cerințele strategiei 3-2-1-0 de protecție a datelor, potrivit căreia, cea mai eficientă metodă de asigurare a datelor presupune existența a 3 copii, pe 2 sisteme diferite dintre care 1 să se afle la distanță, într-o altă locație geografică, pentru a asigura 0 erori.

Clienții soluției Telekom Cloud Backup beneficiază de securitate deplină a datelor - la sursa, în timpul transferului și la destinație, datorită tehnologiilor avansate de criptare și a conexiunilor SSL. Activarea soluției se face imediat după semnarea contractului de achiziție, clienții beneficiind totodată de suport tehnic specializat oferit de tehnicienii Telekom Romania.

În plus, clienții beneficiază de trafic de date nelimitat, putând astfel să își configureze politicile de backup oricum doresc, fără grija traficului de date generat, iar capacitatea de stocare poate fi suplimentată oricând, evitând astfel limitările de spațiu de stocare generate de mărimea fișierelor sau de spațiul total pe disc. Mai mult decât atât, utilizatorii plătesc doar costul aferent capacității achiziționate în fiecare lună.

Soluția Telekom Cloud Backup se adresează atât clienților care folosesc deja tehnologie de backup Veeam pentru infrastructura IT proprie, cât și celor care nu folosesc această tehnologie. Conectarea soluției Telekom Cloud Backup cu aplicația Veeam Backup & Replication sau agentul de backup instalate pe echipamentele clienților se efectuează automat.
 

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
telekom romania
telekom cloud backup