Apple investește un miliard de dolari pe an în AI

Apple investește un miliard de dolari pe an în AI
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 23 oct 2023

Prinsă pe picior greșit de progresele rapide făcute de celelalte companii în ceea ce privește inteligența artificială, Apple a decis să investească sume mari de bani în acest domeniu pentru a recupera terenul pierdut.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Inteligența artificială a devenit o prioritate pentru Apple, după ce compania a fost luată prin surprindere de succesul ChatGPT și a soluțiilor altor companii de tehnologie.

În interiorul Apple, lipsa de reacție este considerată o mare ratare și, conform Bloomberg, pentru a recupera terenul pierdut, investițiile Apple în AI sunt acum pe punctul de a ajunge la un miliard de dolari pe an.

iOS câștigă cotă de piață în Statele Unite CITEȘTE ȘI iOS câștigă cotă de piață în Statele Unite

Divizia Apple de AI este condusă de John Giannandrea, însă, implicați sunt și alți executivi ai companiei, precum Craig Federighi și Eddy Cue, care dirijează implementarea AI-ului în produsele și serviciile companiei.

Apple lucrează la propriul model lingvistic, numit intern Apple GPT. Acesta și alte funcționalități de AI urmează a fi implementate, printre altele, în Siri, iOS, iMessage, Apple Music și Xcode.

Primele rezultate ale acestor proiecte ar urma să fie văzute anul viitor, cu lansarea iOS 18. În Apple Music, de exemplu, inteligența artificială va avea o serie de funcționalități, inclusiv în generarea listelor de melodii.

Șefii Apple încă dezbat modul în care AI-ul generativ va fi implementat pe iPhone - dacă codul să fie disponibil exclusiv pe dispozitiv, în cloud sau o combinație între cele două variante.

viewscnt
Afla mai multe despre
apple
ai
ios
siri