Apple își va dezvolta singură ecranele propriilor dispozitive

Apple își va dezvolta singură ecranele propriilor dispozitive
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 11 ian 2023

La fel ca în cazul cipurilor pe care a început să le dezvolte intern, Apple vrea să creeze singură designurile pentru ecranele de care au nevoie dispozitivele pe care le vinde, în loc să le cumpere de la alte companii.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Apple va creea singură designul pentru ecranele microLED, scriu cei de la Bloomberg. Acest tip de display poate fi folosit în dispozitive mobile precum iPhone și Apple Watch.

În prezent, ecranele folosite de dispozitivele Apple sunt cumpărate de la diverși producători, printre care se numără Samsung și LG.

Procesul intentat de WhatsApp împotriva NSO Group poate merge mai departe CITEȘTE ȘI Procesul intentat de WhatsApp împotriva NSO Group poate merge mai departe

După cinci ani de proiectare, conform acelorași surse, Apple este pregătită ca de anul viitor să folosească ecranele cu design propriu pe Apple Watch.

Ambițiile Apple pe acest segment au început să se vadă încă din 2014, când a achiziționat LuxView, un startup specializat în tehnologia microLED.

Apple va apela în continuare la alte companii pentru construirea ecranelor, însă, acestea vor folosi designul conceput și cerut de Apple.

Gigantul american încearcă în prezent să dezvolte singur mai multe componente pe care până acum le-a cumpărat de alte companii. Dincolo de ecrane și de chipset-urile M1 și M2 pentru Mac și iPad, Apple încearcă să dezvolte inclusiv modem-uri de date și cipuri wireless pentru propriile dispozitive.

viewscnt
Afla mai multe despre
apple
ecranele
microled
iphone
apple watch