Tranzacție surpriză în IT: Americanii de la Modus Create cumpără compania românească de inginerie software Clarisoft

Tranzacție surpriză în IT: Americanii de la Modus Create cumpără compania românească de inginerie software Clarisoft
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 11 ian 2023

Compania americană de consultanță în domeniul transformării digitale Modus Create, prezentă în România cu birouri la Cluj și București, a achiziționat firma românească de inginerie software Clarisoft Technologies, specializată în dezvoltarea de produse personalizate pentru întreprinderi, relevă date analizate de Profit.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Clarisoft a fost fondată de Bogdan Bucura la București în 2004, în prezent având birouri în România și SUA și o echipă de 40 de angajați.

Compania furnizează soluții digitale full-stack pentru afaceri și creșterea personalului prin servicii de outsourcing în România. Printre clienții Clarisoft se numără organizații precum Cisco și Livongo Health.

Procesul intentat de WhatsApp împotriva NSO Group poate merge mai departe CITEȘTE ȘI Procesul intentat de WhatsApp împotriva NSO Group poate merge mai departe

În 2021, Clarisoft a obținut afaceri de 10,2 milioane de lei, în creștere cu circa 35% față de anul anterior și un profit net de 1,9 milioane de lei, comparativ cu un câștig de sub 40.000 de lei în 2020.

În urma tranzacției cu Modus, Bogdan Bucura, care ocupă funcția de director general al Clarisoft, se va alătura echipei Modus într-un rol de lider în vânzări, iar directorul de dezvoltare, Mircea Enache, va prelua un rol de lider în livrare.

De asemenea, la Modus se vor alătura 40 de ingineri seniori, designeri și manageri de proiect de la Clarisoft.

VIDEO Lansarea revoluționară a satelitului Virgin Orbit se încheie cu un eșec CITEȘTE ȘI VIDEO Lansarea revoluționară a satelitului Virgin Orbit se încheie cu un eșec

Modus Create a fost înființată în 2011 de Patrick Sheridan și Jay Garcia. Compania, cu sediul în Virginia, SUA, a deschis primul său birou internațional la Cluj-Napoca, în 2014. Modus s-a extins ulterior în Costa Rica și Franța, în prezent având birouri în 14 orașe și peste 500 de angajați.

Preluarea Clarisoft reprezintă a cincea achiziție a Modus din ultimele 12 luni și a treia de pe piața europeană a serviciilor de transformare digitală.

viewscnt
Afla mai multe despre
clarisoft technologies
modus create
outsourcing romania
achizitie
inginerie software
transformare digitala