Apple lucrează la o soluție care controlează mai multe funcții ale mașinilor

Apple lucrează la o soluție care controlează mai multe funcții ale mașinilor
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 8 oct 2021

Gigantul american încearcă să-și extindă influența în zona auto cu un set nou de opțiuni pe care utilizatorii le vor putea folosi pentru a controla, de pe iPhone, diverse setări ale automobilelor.

Urmărește-ne și pe Google News

Apple deține CarPlay, interfața folosită pentru controlarea elementelor din cadrul centrului de infotainment din mașini, precum muzica și navigația, soluție care s-a bucurat de un mare succes, ca urmare a suportului avut din partea constructorilor auto.

UTILBEN, povestea unei afaceri de familie care a devenit o companie de succes CITEȘTE ȘI UTILBEN, povestea unei afaceri de familie care a devenit o companie de succes

Însă, Apple vrea să meargă mai departe și să le permită utilizatorilor de iPhone să controleze și alte funcții ale mașinilor. Asta, bineînțeles, dacă producătorii auto își vor oferi suportul.

În cadrul a ceea ce intern se numește IronHeart, se lucrează la un instrument care va putea controla aspecte precum sistemul de climatizare și reglarea scaunelor, dar va avea și acces la date precum viteza, nivelul de combustibil, temperatura internă și externă etc.

Practic, sistemul va folosi aceeași abordare pe care Apple o are în zona de sănătate - accesează, organizează și afișează datele pe care le colectează din surse externe. Cel mai probabil, noul proiect, aflat în fază incipientă, va face parte din CarPlay.

Pentru ca și viitorul proiect să se bucure de popularitatea actualei variante de CarPlay, Apple are nevoie, din nou, de sprijinul producătorilor auto.

Însă, de data aceasta s-ar putea să nu mai fie la fel de ușor să-l obțină. După cum s-a putut observa în ultimii ani, producătorii de mașini au început să fie reticenți la soluțiile cu care vin giganții americani de tehnologie și să încerce să dezvolte propriile instrumente.

viewscnt
Afla mai multe despre
apple
auto