Apple nu vede o problemă în a câștiga miliarde de dolari de la Google și a-l critica în același timp pentru încălcarea intimității

Apple nu vede o problemă în a câștiga miliarde de dolari de la Google și a-l critica în același timp pentru încălcarea intimității
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 19 nov 2018

CEO-ul Apple, Tim Cook, a fost nevoit să răspundă în cadrul unui interviu acordat recent cu privire la faptul că în timp ce critică companiile care încalcă intimitatea câștigă sume foarte mari de bani de pe urma acestora.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

În cadrul emisiunii “Axios on HBO”, șeful Apple a trebuit să răspundă poate uneia dintre cele mai dificile întrebări care i-a fost adresată vreodată de presă.

Șeful Apple a fost întrebat cum se împacă faptul că gigantul american pozează într-un protector al utilizatorilor și intimității acestora, criticând companii precum Facebook și Google pentru colectarea datelor personale, iar același timp câștigă foarte mulți bani de pe urma acestora - în cazul de față Google.

Cook s-a apărat spunând că Google are cel mai bun motor de căutare. Acesta a adăugat că Apple a inclus mai multe funcții care, deși nu protejează complet utilizatorii, îl ajută pe acesta să-și crească într-o bună măsură nivelul de intimitate.

Instagram a expus parolele utilizatorilor săi în urma unei erori CITEȘTE ȘI Instagram a expus parolele utilizatorilor săi în urma unei erori

Browser-ul Safari include în acest sens funcții precum modul de navigare Private sau limitarea posibilităților de urmărire a acțiunilor online prin intermediul cookie-urilor.

Apple și Google au o înțelegere prin care acesta din urmă operează funcția de căutare pentru mai multe aplicații incluse în iOS, printre care browser-ul Safari și asistentul digital Siri.

Clauzele financiare ale contractului sunt secrete, însă analiștii de la Goldman Sachs estimează că Apple va câștiga anul acesta aproximativ 9 miliarde de dolari, adică un sfert din întreaga divizie de servicii, doar în urma înțelegerii cu Google.

Sumele încasate de Apple, conform documentelor ajunse publice în urma unor procese anterioare, variază în funcție de mai multe criterii printre care numărul de utilizatori pe care Apple îl aduce celor de la Google.

viewscnt
Afla mai multe despre
apple
google
tim cook