Apple plătește 500 milioane de dolari pentru încheierea procesului în care era acuzată de încetinirea iPhone-urilor

Apple plătește 500 milioane de dolari pentru încheierea procesului în care era acuzată de încetinirea iPhone-urilor
scris 3 mar 2020

Apple a fost de acord să plătească 500 de milioane de dolari într-un proces din Statele Unite în care s-a judecat încetinirea intenționată a iPhone-urilor din urmă cu câțiva ani.

Cele două părți au semnat înțelegerea în urmă cu câteva zile, mai fiind, însă, nevoie și de aprobarea instanței. Înțelegerea în valoare de cel mult 500 milioane de dolari prevede despăgubiri pentru clienții americani care au cumpărat iPhone 6 și iPhone 7.

Negociată pe parcursul mai multor luni, înțelegerea va duce la încetarea unui proces comun sub care s-au unit mai multe procese individuale inițiate în perioada 2017-2018.

Schimbare în conducerea Nokia CITEȘTE ȘI Schimbare în conducerea Nokia

Fiecare posesor actual sau fost de iPhone 6 sau iPhone 7 din Statele Unite va primi, în mod normal, 25 de dolari. Anumiți utilizatori constituiți parte în proces vor primi 1.500 de dolari respectiv 3.500 de dolari. 90 de milioane de dolari merg la avocați.

Înțelegerea prevede o sumă minimă pe care Apple o va plăti în total și una maximă. Astfel, Apple va plăti cel puțin 310 milioane de dolari și cel mult 500 de milioane de dolari.

În funcție de câte persoane vor cere despăgubirile pe baza acestei hotărâri, suma care revine fiecărui posesor ar putea fi mai mică decât valoarea de 25 de dolari.

Procesul a survenit ca urmare a celebrului caz Batterygate, când s-a descoperit că Apple reduce intenționat și pe ascuns performanța iPhone-urilor mai vechi de un an. Compania americană s-a scuzat atunci spunând că face asta pentru a proteja bateriile, nu pentru a forța utilizatorii să cumpere un iPhone nou.

viewscnt
Afla mai multe despre
apple
iphone
baterii