Apple pregătește 9 computere

Apple pregătește 9 computere
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 16 apr 2022

Cel puțin într-o primă fază, Apple va lansa nu mai puțin de 9 sisteme desktop și laptopuri cu a doua versiune a chipset-ului dezvoltat intern, cel care îi permite deja să se bată de la egal la egal cu producători de procesoare și soluții video precum Intel și Nvidia.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Apple pare să continue să lanseze foarte multe desktop-uri și, mai ales, laptopuri de când are propriile chipset-uri care îi permit să ducă la optimizarea la un nou nivel, arătând atât o foarte bună performanță, cât și o autonomie ce este posibilă doar la nivel teoretic pentru majoritatea laptopurilor cu Windows.

Astfel, conform Bloomberg, Apple lucrează deja la nouă computere cu M2, majoritatea dintre acestea fiind laptopuri. Iar asta nu este neapărat linia întreagă de sisteme cu M2, altele putând fi adăugate înainte de trecerea la a treia generație de chipset-uri proprii.

 Elon Musk nu mai este cel mai mare acționar Twitter CITEȘTE ȘI Elon Musk nu mai este cel mai mare acționar Twitter

Pe lista device-urilor cu M2 se numără desktop-uri precum Mac mini și mai multe versiuni ale laptopurilor, MacBook Air și MacBook Pro.

În schimb, cel puțin pentru prima fază a upgrade-ului, nu apar pe lista Apple nici iMac, nici extrem de scumpul Mac Studio, care poate ajunge să coste și peste 10.000 de dolari în cea mai performantă configurație.

Cele mai puternice sisteme vor beneficia de versiunile M2 Pro și M2 Max. Cel din urmă va avea un procesor cu 12 nuclee și nu mai puțin de 38 de nuclee grafice.

Primele computere Apple cu noile chipset-uri M2 ar putea fi lansate la WWDC 2022, conferință ce va avea loc între 6 și 10 iunie.

viewscnt
Afla mai multe despre
apple
computer
laptop
chipset
m2