Apple reactivează contul Epic de App Store

Apple reactivează contul Epic de App Store
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 19 feb 2024

Epic Games anunță că Apple i-a reinstaurat contul de dezvoltator, ceea ce-i va permite să livreze, din nou, Fortnite pe iPhone.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Încă din ianuarie, când Apple a anunțat seria de schimbări pe care noua legislație europeană o obligă să le facă, Epic a anunțat că Fortnite va reveni pe dispozitivele Apple.

Tot atunci Epic anunța că are de când să lanseze un magazin propriu de jocuri pentru iPhone, idee pe care o reiterează acum, când este reinstaurat în drepturi.

Prima amendă acordată de UE gigantului american Apple. Sumă record de 500 de milioane de euro pentru streaming de muzică CITEȘTE ȘI Prima amendă acordată de UE gigantului american Apple. Sumă record de 500 de milioane de euro pentru streaming de muzică

Contul Epic de App Store a fost dezactivat în 2020, când producătorul Fortnite a încercat să folosească un sistem propriu de plăți, ceea ce, la acea vreme, contravenea regulilor.

Incidentul a declanșat o lungă luptă legală în Epic și Apple, din care niciuna dintre cele două companii nu a ieșit învingător clar.

Însă, legislația DMA adoptată recent în Europa obligă Apple să facă o serie întreagă de schimbări pentru a-și deschide ecosistemul. Printre altele, vor fi permise sisteme terțe de plată și alte magazine de conținut decât App Store.

viewscnt
Afla mai multe despre
apple
epic
app store
iphone
fortnite