Apple reduce producția de iPhone SE

Apple reduce producția de iPhone SE
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 29 mar 2022

Cel mai nou, mai mic și mai ieftin iPhone pare să aibă parte de o cerere slabă, sub așteptările Apple, care, în consecință, reduce nivelul producției.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Deși abia l-a lansat, în urmă cu câteva săptămâni, Apple a decis deja să reducă producția celui mai nou smartphone al companiei, iPhone SE.

ING își avertizează clienții: Vezi să nu devii un money mule! CITEȘTE ȘI ING își avertizează clienții: Vezi să nu devii un money mule!

Conform surselor citate de Nikkei, Apple a decis ca producția de iPhone SE să fie redusă cu 20% din al doilea trimestru al anului. Analiștii estimează că, în 2022, ar urma să fie vândute între 15 și 20 de milioane de unități.

Aceeași analiști cred că un mic rol în scăderea cereri îl joacă teama de război și inflația, însă, aceste argumente nu par să influențeze în aceeași măsură cererea pentru cele mai scumpe iPhone-uri.

Principala problemă pare să fie pur și simplu interesul mai mic pentru acest model. În ciuda unui procesor nou și a unor mici update-uri, iPhone SE 2022 arată la fel ca iPhone 8 și este mai scump cu 30 de dolari decât modelul anterior.

Apple a întâmpinat probleme similare și cu modelul de iPhone SE din 2020. Analiștii se așteptau atunci ca Apple să scoată definitiv din portofoliu acest model, însă compania americană a fost de altă părere.

viewscnt
Afla mai multe despre
apple
iphone se