Apple restricționează funcționarea aplicațiilor de chat în fundal

Apple restricționează funcționarea aplicațiilor de chat în fundal
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 7 aug 2019

WhatsApp și restul aplicațiilor de chat trebuie să aducă rapid modificări modului în care funcționează pentru a mai putea rula pe iPhone.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

În iOS 13, Apple va limita funcționarea în fundal a protocolului VoIP (Voice over IP). Multe aplicații de chat folosesc această cale pentru a colecta date chiar și în timp ce aplicație nu este activă.

Începând cu următorul update major de iOS regula impusă de Apple este simplă: API-ul PushKit VoIP nu mai poate fi folosit în fundal decât pentru VoIP, nu și pentru alte funcții.

Asta înseamnă că majoritatea aplicațiilor de chat, care se folosesc de rularea în fundal a VoIP-ului în alte scopuri decât comunicare audio și video dintre utilizatori, trebuie să vină rapid cu modificări importante.

Apple Card, lansat oficial CITEȘTE ȘI Apple Card, lansat oficial

Unele aplicații se folosesc de acest protocol pentru a colecta date. Altele au implementat facilități adiționale pe această cale. WhatsApp, spre exemplu, se folosește de API-ul PushKit VoIP pentru criptarea convorbirilor.

iOS 13 va fi lansat în septembrie, însă Apple le acordă dezvoltatorilor răgaz până în aprilie 2020 pentru a face modificările necesare.

Noua limitare, alături de multe altele anunțate pentru iOS 13, face parte din noua politică Apple, aceea de a se poziționa ca apărător al intimității utilizatorilor. Ascultarea înregistrărilor făcute de Siri nu face, probabil, parte din această politică.

viewscnt
Afla mai multe despre
apple
facebook
whatsapp
chat
voip