Apple s-a răzgândit, nu va dezactiva aplicațiile progresive în Europa

Apple s-a răzgândit, nu va dezactiva aplicațiile progresive în Europa
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 2 mar 2024

Aplicațiile Web Progresive vor continua să funcționeze pe iPhone-urile europenilor, anunță Apple, într-o schimbare de atitudine la 180 de grade.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

În urmă cu câteva săptămâni, Apple anunța că Aplicațiile Web Progresive nu vor mai putea funcționa pe iPhone-urile vândute în Europa din cauza noii legislații pentru piețe digitale.

Aplicațiile Web Progresive sunt serviciile online salvate de utilizatori pe ecranul telefonului. Acestea se comportă, din unele puncte de vedere, precum o aplicație obișnuită (de exemplu, pot emite notificări) și ocupă spațiu redus.

Cât a cheltuit Apple pentru dezvoltarea tehnologiilor de condus autonom CITEȘTE ȘI Cât a cheltuit Apple pentru dezvoltarea tehnologiilor de condus autonom

Apple își justifica decizia dând vina pe faptul că este obligată să permită funcționarea altor motoare de randare web decât WebKit, ceea ce ar crea o serie întreagă de riscuri de securitate.

Compania mai spunea și că aceste aplicații sunt folosite de un număr foarte mic de utilizatori, astfel că decizia nu va avea un impact foarte mare.

Acum, Apple anunță că, pentru a evita riscurile de securitate și a permite în continuare folosirea Aplicațiilor Web Progresive, acestea se vor baza tot pe motorul WebKit, indiferent de browser-ul web implicit setat de utilizator.

Legislația europeană DMA va intra în vigoare pe 6 martie, data până la care Apple va lansa un update special pentru utilizatorii europeni, care va introduce toate schimbările impuse de lege.

viewscnt
Afla mai multe despre
apple
aplicațiile progresive
europa
dma