Apple și OpenAI își vor anunța parteneriatul la WWDC 2024

Apple și OpenAI își vor anunța parteneriatul la WWDC 2024
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 20 mai 2024

În mai puțin de o lună, Apple și OpenAI vor face cunoscute detalii despre parteneriatul pe care cele două companii îl negociază de mai multe luni.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie. Parteneri: Garanti BBVA, Gomag.

Este cunoscut faptul că Apple și OpenAI au fost implicate în negocieri anul acesta și că, în urma acestora, tehnologia care stă la baza ChatGPT va fi implementată în iPhone și alte dispozitive Apple.

Detalii concrete despre acest parteneriat vor fi anunțate la WWDC, conform Bloomberg. WWDC este conferința ținută anual de Apple pentru dezvoltatori, dar și pentru presă.

OpenAI dizolvă echipa concentrată pe riscurile pe termen lung ale AI, la mai puțin de un an de la anunțarea acesteia CITEȘTE ȘI OpenAI dizolvă echipa concentrată pe riscurile pe termen lung ale AI, la mai puțin de un an de la anunțarea acesteia

Se știe că iPhone și alte dispozitive Apple vor dobândi funcții de AI care vor folosit tehnologiile OpenAI, dar nu se știe concret care sunt acestea și cum vor funcționa.

Se mai știe că Apple negociază și cu Google implementarea modelului lingvistic Gemini și că producătorul iPhone-ului lucrează și la propriile tehnologii de AI.

Apple este așteptată ca, în toamnă, să lanseze noi versiuni ale sistemelor sale de operare, care să vină cu funcții de AI. Rămâne de văzut pe ce tehnologii de inteligență artificială se vor baza acestea - care vor folosi propriile tehnologii, care vor avea la bază tehnologii OpenAI și dacă sau care se vor baza pe Gemini.

Apple a pierdut startul în cursa adoptării tehnologiilor de inteligență artificială generativă, așa că, anul acesta, compania a fost ocupată încercând să recupereze teren și să negocieze cu OpenAI și Google.

WWDC 2024 va debuta pe 10 iunie.

viewscnt
Afla mai multe despre
apple
openai
wwdc 2024
ai
iphone