Apple țintește să devină o companie care folosește exclusiv materiale reciclate

Apple țintește să devină o companie care folosește exclusiv materiale reciclate
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 20 apr 2017

Gigantul american Apple a anunțat că va începe un proces prin care dorește să renunțe la extragerea mineralelor necesare din sol, pentru a se baza pentru producție doar pe materiale reciclate.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Apple vrea să devină prima mare companie de tehnologie din lume care nu mai sapă, la propriu, după materialele de care are nevoie pentru construirea propriilor produse, bazându-se exclusiv pe reciclare.

Compania americană a dat publicității un document intitulat Environmental Responsibility Report, în care detaliază noul obiectiv, inclusiv faptul că încă nu a pus cap la cap toți pașii necesari atingerii obiectivului fixat.

Apple nu are obiceiul să anunțe acțiuni care nu sunt complet puse la punct, iar reprezentanții companiei recunosc că planurile privind reciclarea reprezintă o excepție de la această regulă. La acest moment, înainte de a face ceva concret, este clar o mutare de imagine pentru Apple.

EXCLUSIV Primele date financiare din insolvența Teamnet CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Primele date financiare din insolvența Teamnet

Compania americană a creat un așa-numit profil de risc al materialelor folosite pentru a prioritiza pașii pe care-i va urma până va ajunge, eventual, în punctul în care nu mai are nevoie să sape pentru materialele necesare.

Astfel, s-au luat în calcul impactul de mediu și social al extragerii anumitor minereuri și modul în care compania folosește acele materiale pentru a determina cum poate crea cel mai benefic impact.

Punctual, Apple are de gând ca pentru aluminiu să se bazeze exclusiv pe reciclarea propriilor produse, deoarece, conform companiei, acestea au aluminiu de cea mai bună calitate. Pentru staniu, Apple va accepta și alte surse, nefiind o problemă calitatea acestuia.

În documentul publicat de Apple se mai arată că se dorește îmbunătățirea industriei de reciclare în ansamblul ei. Compania americană promite că va putea, într-un viitor nedeterminat, construi o fabrică în care roboții vor extrage mult mai eficient materialele necesare din produsele vechi.

viewscnt
Afla mai multe despre
apple
reciclare