Apple va adopta standardul RCS pentru iMessage

Apple va adopta standardul RCS pentru iMessage
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 17 nov 2023

După ani de polemici și dezbateri, Apple anunță că aplicația de chat de pe iPhone, va comunica nativ prin RCS cu corespondenții săi de Android.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

De anul viitor, iMessage va comunica cu alte aplicații de chat folosind standardul RCS, anunță Apple într-un comunicat, în care spune că acesta reprezintă un standard superior vechilor SMS și MMS.

RCS funcționează, la fel ca SMS, prin infrastructura operatorilor mobili, dar aduce funcționalități avansate precum trimiterea de imagini și video.

CITEȘTE ȘI Apple plusează cu un an de gratuitate pentru Emergency SOS via satellite pe iPhone 14

Integrarea RCS în iMessage înseamnă că mai multe dintre funcționalitățile acestuia vor fi disponibile în cazul conversațiilor cu o aplicație de chat de Android.

Printre altele, adoptarea RCS va permite trimiterea imaginilor și filmărilor la calitate înaltă, partajarea localizării și afișarea indicatorilor de scriere / citire a mesajelor între iMessage și aplicațiile de chat de Android.

Nu va dispărea însă, culoarea diferită bulelor - mesajele trimise altor utilizatori de iMessage vor fi albastre în continuare, iar cele trimise prin RCS și SMS rămân verzi.

Adoptarea RCS este un semn de compromis din partea Apple, care urmează să fie forțată să deschidă accesul la iMessage în Uniunea Europeană.

În același timp, prin păstrarea culorii verzi pentru mesajele RCS, este o săgeată către Google, care face presiuni de mulți ani asupra Apple pentru adoptarea acestui standard și folosirea aceleiași culori pentru toate mesajele.

viewscnt
Afla mai multe despre
apple
rcs
imessage