Apple va introduce opțiuni pentru evitarea ascultării înregistrărilor făcute de Siri în următoarea versiune de iOS

Apple va introduce opțiuni pentru evitarea ascultării înregistrărilor făcute de Siri în următoarea versiune de iOS
scris 11 oct 2019

iOS 13.2 va include opțiunile de protejare a intimității promise de Apple în momentul în care a fost prinsă că trimite către terți înregistrările audio făcute de Siri.

ULTIMA ORĂ Nouriel Roubini, "Dr. Doom", vine în România. Detalii AICI

Apple a început testarea versiunii 13.2 de iOS înainte ca aceasta să fie livrată către toți utilizatorii. În această versiune există deja opțiunile privind protejarea intimității celor care folosesc asistentul virtual Siri.

Este vorba de două opțiuni pe care Apple le adaugă special în acest sens. Prima se numește “Improve Siri & Dictation”. Dezactivarea acesteia le transmite celor de la Apple că utilizatorul nu dorește ca înregistrările proprii să fie folosite de partenerii Apple pentru îmbunătățirea Siri.

A doua opțiune, care se găsește în secțiunea Siri & Search din aplicația Settings, le permite utilizatorilor să șteargă înregistrările realizate anterior.

“Părintele Androidului” propune un nou format pentru smartphone-uri CITEȘTE ȘI “Părintele Androidului” propune un nou format pentru smartphone-uri

Apple, la fel ca și Google și Amazon, au apelat la serviciile unor terți care foloseau înregistrările făcute de cei trei asistenți digitali pentru a vedea unde greșesc aceștia și cum îi pot îmbunătăți.

În proces, angajații terților ascultau inclusiv cele mai intime pasaje înregistrate, iar asta fără ca vreuna din cele trei companii americane să le comunice utilizatorilor acest lucru.

Când va lansa iOS 13.2, Apple își va respecta promisiunea făcută în momentul în care s-a aflat de acest lucru, anume că va oferi utilizatorilor opțiunea de a nu participa cu propriile înregistrări la programul de îmbunătățire a Siri.

iOS 13.2 va aduce noile opțiuni în fața utilizatorului printr-un ecran pe care-l va afișa imediat după restartarea device-ului. Ulterior, acestea pot fi modificate de la Settings.

viewscnt
Afla mai multe despre
apple
ios
siri