Apple va plăti 113 milioane de dolari pentru încetinirea performanțelor telefoanelor iPhone

Apple va plăti 113 milioane de dolari pentru încetinirea performanțelor telefoanelor iPhone
scris 19 nov 2020

Grupul informatic american Apple a acceptat să plătească 113 milioane de dolari pentru a soluționa un litigiu cu avocați generali din 34 de state americane care au acuzat producătorul telefoanelor iPhone că a încetinit performanțele dispozitivului pentru a masca problemele existente la baterie și a-i face pe utilizatori să cumpere noi modele, transmite Reuters.

Suma va fi împărțită între California și alte 33 de state americane, a precizat miercuri procurorul general Xavier Becerra. "Acordul convenit astăzi asigură accesul la informații pentru consumatori pentru a cumpăra și utiliza produsele Apple", a precizat Becerra.

Tranzacție: Quantic Lab, fondată de Ștefan Șeicărescu, preluată de suedezii de la Embracer. Evaluare de 5 milioane euro pentru compania românească CITEȘTE ȘI Tranzacție: Quantic Lab, fondată de Ștefan Șeicărescu, preluată de suedezii de la Embracer. Evaluare de 5 milioane euro pentru compania românească

Acordul anunțat miercuri de reprezentanții statelor care au depus plângeri, printre care se regăsesc în principal Arizona, Arkansas și Indiana, este diferit de procedura în nume colectiv în care Apple a recunoscut că a încetinit performanțelor anumitor telefoane și a acceptat să plătească până la 500 milioane de dolari utilizatorilor afectați pentru a pune capăt acțiunilor în justiție, scrie Agerpres.

În anul 2016 Apple a profitat de un software update destinat telefoanelor iPhone 6, 7 și SE pentru a încetini viteza procesoarelor, în ideea ca bateria telefoanelor să nu provoace o supraîncălzire sau o oprire bruscă. Statele americane susțin că astfel Apple și-a înșelat clienții și ar fi trebuit să înlocuiască bateriile sau să informeze public că există această problemă la baterii.

Apple a dezmințit aceste acuzații și nu a recunoscut că a încălcat legea.

viewscnt
Afla mai multe despre
iphone
apple