Apple va plăti 50 de milioane de dolari pentru despăgubirea celor afectați de tastaturile tip „fluture” ale laptopurilor companiei

Apple va plăti 50 de milioane de dolari pentru despăgubirea celor afectați de tastaturile tip „fluture” ale laptopurilor companiei
scris 28 mai 2023

Un judecător american și-a dat acordul final pentru înțelegerea dintre gigantul american Apple și clienții care i-au intentat un proces comun din cauza tastaturilor defectuoase folosite pe laptopurile companiei vreme de patru ani.

În ciuda încercărilor venite din partea procurorilor acuzării, care au considerat că cele 50 de milioane de dolari stabilite inițial nu sunt suficiente pentru a despăgubi în mod corect utilizatorii afectați, un judecător districtual din Statele Unite a decis că înțelegerea dintre două părți rămâne în picioare.

În acest proces comun, utilizatorii americani afectați de tastaturile „fluture” de la MacBook-uri au cerut despăgubiri. Designul acestora făcea ca praf, firimituri și alte particule să intre sub taste, care se lipeau și nu mai funcționau normal.

Google trebuie să plătească peste 32 de milioane de dolari pentru încălcarea unui brevet Sonos CITEȘTE ȘI Google trebuie să plătească peste 32 de milioane de dolari pentru încălcarea unui brevet Sonos

În ciuda problemelor vizibile încă de la prima generație, Apple s-a încăpățânat să vândă vreme de patru ani (între 2015 și 2019) laptopuri cu acest tip de tastatură, înainte să revină la vechiul design.

În urma procesului, s-a stabilit ca despăgubirile să fie în valoare totală de 50 de milioane de dolari, însă, ulterior, acuzarea a cerut suplimentarea sumei. Decizia de acum confirmă valoarea despăgubirilor stabilită inițial.

Americanii care au fost parte a procesului și au fost nevoiți să-și repare laptopurile o singură dată, primesc 125 de dolari, însă, sunt prevăzute situații în care păgubiții pot primi și 395 de dolari.

Deși a fost de acord să plătească 50 de milioane de dolari, Apple nu a fost obligată să-și recunoască greșeala.

viewscnt
Afla mai multe despre
apple
proces
despăgubiri
tastaturi
laptopuri