Apple va trebui să se apere într-un nou proces legat de problemele bateriilor de iPhone

Apple va trebui să se apere într-un nou proces legat de problemele bateriilor de iPhone
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 2 nov 2023

Gigantul american Apple a încercat, dar a eșuat, să oprească începerea unui proces în care este acuzată că a ascuns faptul că a folosit baterii defecte în milioane de iPhone-uri.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

După i-a fost respinsă cererea de blocare, Apple va trebui să se apere în instanță într-un nou proces în care în discuție sunt bateriile de la iPhone și reducerea intenționată a performanței acestora.

Apple este acuzată că a redus pe ascuns performanța smartphone-urilor sale, pentru a ascunde problemele avute de bateriile acestora.

VIDEO Apple a lansat două laptopuri MacBook Pro și un iMac cu M3 CITEȘTE ȘI VIDEO Apple a lansat două laptopuri MacBook Pro și un iMac cu M3

În trecut, Apple a admis existența acestor probleme la modelul iPhone 6s, însă, acuzarea din acest proces susține că aceeași problemă a existat și la alte modele de iPhone.

Tribunalul de Apel pentru Concurență din Londra a respins cererea Apple de blocare a cauzei, însă, a cerut acuzării să rezolve problema „lipsei de claritate și specificitate” înainte de începerea procesului.

Procesul comun, care se va judeca în Londra, cere daune totale de aproape două miliarde de dolari pentru cei aproximativ 23 de milioane de britanici afectați.

viewscnt
Afla mai multe despre
apple
proces
baterii
iphone