Apple vinde pentru prima dată piese de schimb pentru repararea iPhone-urilor

Apple vinde pentru prima dată piese de schimb pentru repararea iPhone-urilor
Profit.ro
Profit.ro
scris 18 nov 2021

Grupul american Apple Inc a anunțat că pentru prima dată va începe să vândă publicului larg piese de schimb și unelte pentru ca oamenii să-și repare unele dintre telefoanele iPhone și computere Mac, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Acest program vine după ani de presiuni din partea grupurilor de consumatori, care au determinat Apple să ofere un acces larg la manualele de reparații și la componente originale, scrie Agerpres.

Cum să-ți optimizezi site-ul web CITEȘTE ȘI Cum să-ți optimizezi site-ul web

În 2019, Apple a început un program în care unitățile de reparații independente puteau achiziționa piesele sale de schimb, manuale de instrucțiuni și unelte. În prezent, în acest program sunt 2.800 de unități independente, pe lângă cei 5.000 de furnizori autorizați de reparații, a informat Apple.

Acum, clienții companiei americane vor putea să cumpere acele componente direct pentru a face propriile lor reparații, după citirea instrucțiunilor. Magazinul online va începe cu aproximativ 200 de piese de schimb și unelte pentru rezolvarea celor mai obișnuite probleme ale ecranelor, bateriilor și camerelor modelelor iPhone 12 și 13. Ulterior, programul va fi extins la computere Mac.

Apple a informat că programul va demara la începutul lui 2022 în Statele Unite și ulterior va fi extins în mai multe țări.

Cele mai comune înșelătorii la care sunt expuse companiile CITEȘTE ȘI Cele mai comune înșelătorii la care sunt expuse companiile

Smartphone-ul iPhone este cel mai important produs al Apple. În luna septembrie, Apple Inc a lansat iPhone 13, echipat cu un nou cip, denumit A15 Bionic, care permite traducerea automată a unui text. De asemenea, telefonul are un ecran mai bun, o autonomie a bateriei mai extinsă și modul Cinematic pentru schimbarea automată când se filmează. Modelul este disponibil în cinci culori și are o viteză mai ridicată datorită componentelor radio și a tehnologiei 5G.

viewscnt
Afla mai multe despre
apple
iphone