Apple vrea să elimine din App Store aplicațiile neglijate de dezvoltatori

Apple vrea să elimine din App Store aplicațiile neglijate de dezvoltatori
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 26 apr 2022

Magazinul oficial de aplicații pentru dispozitivele Apple va trece printr-o curățenie de primăvară, care va face să dispară aplicațiile ce nu au mai fost actualizate de multă vreme.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

Dezvoltatorii de aplicații care nu și-au mai actualizat aplicațiile în ultima vreme au primit un e-mail de la Apple, prin care sunt avertizați că acestea ar putea fi eliminate din cadrul magazinului oficial de aplicații al companiei.

În mesaj, dezvoltatorii sunt anunțați că au la dispoziție 30 de zile pentru a-și actualiza aplicațiile. În caz contrar, acestea vor fi eliminate din App Store.

Apple ar putea aduce schimbări de componență seriei iPhone 14 CITEȘTE ȘI Apple ar putea aduce schimbări de componență seriei iPhone 14

Decizia a stârnit nemulțumirea unora dintre dezvoltatori, care se plâng că aplicațiile lor, complet funcționale, vor fi scoase în mod nedrept din magazinul de aplicații, doar din cauză că nu au avut timp să le actualizeze.

Ca de obicei, Apple nu este suficient de transparentă în legătură cu aceste decizii, astfel că nimeni nu știe ce înseamnă concret aplicații neactualizate „de mai multă vreme”.

Pe de altă parte, gigantul american are motive temeinice pentru această curățenie. Aplicațiile care nu au fost actualizate de mult timp pot include probleme de securitate și intimitate.

Pe lângă asta, dacă aplicațiile nu au ținut pasul cu evoluția sistemului de operare și nu au adoptat facilitățile introduse de Apple în ultimii ani, se poate spune că acestea nu oferă o experiență de utilizare satisfăcătoare.

viewscnt
Afla mai multe despre
apple
app store
aplicații
dezvoltatori