Google Messages consumă rapid bateria smartphone-urilor cu Android

Google Messages consumă rapid bateria smartphone-urilor cu Android
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 25 apr 2022

Din cauza unui bug, aplicația Google Messages ajunge să consumă mai multă energie decât este normal, având un impact negativ asupra autonomiei smartphone-urilor care o folosesc.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Bug-urile din cauza cărora aplicațiile ajung să consume rapid bateria nu sunt o noutate, existând multe cazuri în care un update implementat înainte de a fi fost suficient testat ajunge să ducă la încălzirea telefonului și consumarea bateriei într-un ritm alert.

Este, însă, o surpriză neplăcută când acest gen de bug este introdus chiar de Google, dezvoltatorul sistemului de operare, de la ai cărui ingineri utilizatorii au alte pretenții.

Instagram își va modifica algoritmul pentru a promova conținutul original CITEȘTE ȘI Instagram își va modifica algoritmul pentru a promova conținutul original

Un astfel de bug există în aplicația Google Messages, după cum au atras deja atenția un număr semnificativ de utilizatori pe rețelele sociale, care s-au lovit de această problemă inclusiv pe smartphone-urile din cea mai nouă serie Pixel.

Problema are legătură cu folosirea camerei foto din cadrul Google Messages, pentru a realiza și a trimite fotografii. În unele cazuri, camera foto rămâne deschisă în fundal după trimiterea pozelor, consumând inutil bateria.

Google spune că a dezvoltat deja un patch, care este deja livrat „Over The Air” utilizatorilor. Între timp, cei care remarcă această problemă și nu au primit patch-ul, pot închide forțat aplicația din meniul de multitasking.

viewscnt
Afla mai multe despre
google messages
baterie
smartphone
android