Apple Watch va măsura nivelul de oxigen din sânge

Apple Watch va măsura nivelul de oxigen din sânge
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 10 mar 2020

Ceasurile inteligente Apple vor oferi în curând noi facilități în ceea ce privește sănătatea, pornind de la posibilitatea detectării nivelului de oxigen din sânge.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Codul viitoarei versiuni de iOS ascunde referiri la măsurarea cu ajutorul Apple Watch a nivelului de oxigen din sânge, referiri care trădează o iminentă lansare a acestei facilități.

Apple Watch are încă de la primele versiuni unele funcții cardiace, precum alertarea utilizatorului în momentul în care pulsul depășește un anumit nivel sau ritmul neregulat al inimii.

Spotify lucrează la propriul asistent digital CITEȘTE ȘI Spotify lucrează la propriul asistent digital

Măsurarea nivelului de oxigen din sânge, însă, ar permite smartwatch-ului să înștiințeze utilizatorul când există riscul unor probleme respiratorii sau atacuri cardiace.

Nivelul de oxigen din sânge este măsurat mai ales în cadrul activităților sportive, pentru a se vedea cum se ajustează organismul uman la diferite niveluri de efort.

Din punct de vedere hardware, Apple Watch era capabil să măsoare nivelul de oxigen din sânge încă din 2015. Abia acum, însă, compania americană vine cu suportul software.

Rămâne de văzut dacă noua facilitate va fi limitată la următoarea versiune de Apple Watch, sau va fi inclusă în watchOS 7 pentru a putea fi folosită și pe modelele mai vechi.

viewscnt
Afla mai multe despre
apple
watch
smartwatch