Aproape jumătate din veniturile industriei muzicale vin din streaming

Aproape jumătate din veniturile industriei muzicale vin din streaming
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 3 apr 2019

Vremurile în care pirateria reprezenta o îngrijorare majoră par demult apuse, industria muzicală reușind să transforme internetul într-o sursă importantă de venituri.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Conform IFPI Global Music Report 2019, realizat de Federația Internațională a Industriei Fonografice, veniturile obținute de industria muzicală din streaming au crescut în 2018 cu 34%, ajungând să reprezinte 47% din veniturile totale.

Procentul este semnificativ mai mare în Statele Unite unde 75% din veniturile industriei sunt generate prin streaming.

Piața muzicii înregistrate a crescut anul trecut cu 10%, ajungând să obțină venituri de 19,1 miliarde de dolari.

Cea mai nouă cască de realitate virtuală vine de la Valve CITEȘTE ȘI Cea mai nouă cască de realitate virtuală vine de la Valve

Streaming-ul a reușit să compenseze atât pentru scăderea continuă a vânzării mediilor fizice, cât și pentru reducerea numărului de download-uri ca urmare a cumpărării muzicii în format digital.

Succesul streaming-ului de muzică este pus pe seama creșterii cu 32,9% a numărului de abonamente la serviciile specializate precum Spotify, Apple Music sau YouTube Music.

Conform IFPI, la finele anului trecut existau în total 225 de milioane de utilizatori plătitori ai serviciilor de streaming. Doar aceștia au ajuns în 2018 să aducă 37% din veniturile globale.

Chiar și așa, industria muzicală nu pare să fie complet mulțumită. Copyright Royalty Board a propus o creștere a sumelor de bani pe care serviciile de streaming ar trebui să le plătească pentru muzica difuzată, propunere la care serviciile de streaming se opun.

viewscnt
Afla mai multe despre
streaming
muzica