Au fost lansate primele carduri de memorie de 1 TB

Au fost lansate primele carduri de memorie de 1 TB
scris 27 feb 2019

Nu unul, ci două carduri de memorie cu capacitate de 1 TB au fost prezentate la târgul Mobile World Congress care se desfășoară zilele acestea la Barcelona.

Micron și SanDisk și-au prezentat fiecare propriile carduri de memorie UHS-I microSDXC de 1 TB, cele două având toate șansele să devină primele carduri cu această capacitate disponibile anul acesta pe piață.

Micron c200 este încadrat în UHS-I Speed Class 3 și Video Speed Class 30, cu viteze de citire de până al 100 MB/s și viteze la scrierea datelor de până la 95 MB/s.

Samsung a inclus suport pentru monede virtuale și aplicații descentralizate în Galaxy S10 CITEȘTE ȘI Samsung a inclus suport pentru monede virtuale și aplicații descentralizate în Galaxy S10

De partea cealaltă, cu 160 MB/s viteză de citire teoretică, cei de la SanDisk spun că memoria lor reprezintă și cel mai rapid card de 1 TB din lume la ora actuală. Viteza de scriere a acestuia este însă puțin mai mică decât cea a lui Micron c200, oprindu-se la 90 MB/s.

Cardul celor de la SanDisk va fi disponibil din luna aprilie și va costa 450 de dolari, un preț destul de mare ținând cont că un card de 512 GB din aceeași serie costă 200 de dolari.

Cei de la Micron nu au anunțat prețul propriului card de memorie, ci s-au limitat în a spune că acesta va avea un preț competitiv și va ajunge pe piață în al doilea trimestru al anului.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
microsf
micron
sandisk