Australia se declară victima unui vast atac cibernetic în curs al unui ”actor statal”; presa arată cu degetul China

Australia se declară victima unui vast atac cibernetic în curs al unui ”actor statal”; presa arată cu degetul China
Profit.ro
Profit.ro
scris 19 iun 2020

Australia este ținta unui vast atac cibernetic al unui ”actor statal” care vizează sisteme informatice aparținând Guvernului, administrațiilor și întreprinderilor, a anunțat vineri premierul Scott Morrison, relatează AFP.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

Scott Morrison a organizat de urgență o conferință de presă, la Canberra, pentru a-și avertiza concetățenii cu privire la ”riscuri specifice” la care sunt expuși, scrie News.ro.

”Organizații australiene sunt vizate în prezent de către un actor statal sofisticat”, a anunțat el.

Zoom s-a răzgândit: va fi criptare pentru toți CITEȘTE ȘI Zoom s-a răzgândit: va fi criptare pentru toți

Potrivit lui Morrison, ”această activitate țintește organizații australiene într-o întreagă gamă de sectoare, la toate nivelurile Guvernului, economiei, organizațiilor politice, serviciilor de sănătate și alți operatori ai unor infrastructuri strategice”.

Presa australiană scrie că lista suspecților este foarte scurtă, iar puține state dețin un kow-how în acest domeniu - în afară de țări occientale, China, Coreea de Nord, Iranul, Israelul și Rusia.

Presa arată cu degetul China, care a impus în mai taxe vamale punitive anumitor exporturi australiene.

Guvernul lui Morrison a înfuriat Beijingul după ce a îndemnat la o anchetă internațională independentă cu privire la originea pandemiei covid-19 și a denunțat o diplomație chineză agresivă și necinstită.

China a replicat sfătuindu-și cetățenii să se ducă în Australia ca să facă turism și studii, amenințând cu alte represalii și condamnând un australian la moarte, găsit vinovat de trafic de droguri.

Morrison a anunțat vineri că a informat opoziția cu privire la aceste atacuri informatice ”de tip malware” și a îndemnat instituțiile și întreprinderile ”să se protejeze”.

El nu a prezentat vreun detaliu tehnic, însă a anunțat că datele personale ale australienilor nu au fost furate și că multe atacuri au eșuat.

”Încurajăm organizațiile, mai ales cele din domeniul sănătății, infrastructurilor strategice și serviciilor esențiale să recurgă la experți și să implementeze sisteme tehnice de apărare”, a declarat premierul australian.

viewscnt
Afla mai multe despre
atac cibernetic
australia