Australia va obliga rețelele de socializare să dezvăluie identitățile "trolilor"

Australia va obliga rețelele de socializare să dezvăluie identitățile "trolilor"
scris 28 nov 2021

Australia va introduce noi competențe judecătorești pentru a forța mass-media sociale globale să demaște trollii anonimi din mediul virtual, a anunțat sâmbătă premierul australian Scott Morrison, informează duminică dpa, preluată de Agerpres.

Reformele vor face ca mass-media sociale să fie considerate editori și să poată fi trase la răspundere pentru conținutul defăimător postat pe platformele lor, a precizat Morrison într-un comunicat.

Xiaomi va asambla 300.000 de automobile electrice pe an la o uzină din apropiere de Beijing CITEȘTE ȘI Xiaomi va asambla 300.000 de automobile electrice pe an la o uzină din apropiere de Beijing

"Mas-media sociale pot fi de asemenea o reședință al lașilor, unde anonimi pot agresa, hărțui și ruina vieți fără nicio consecință", a spus Morrison. "Nu le putem permite platformelor sociale să nu poarte nicio răspundere pentru conținutul de pe platformele lor. Ei nu pot să aprobe aceasta, să difuzeze aceasta și să degreveze de orice răspundere. Acest lucru trebuie să înceteze", a declarat premierul australian.

Noile competențe judecătorești vor fi unele dintre cele mai ferme din lume, a continuat Morrison. "Trolli anonimi sunt notificați: veți fi demascați și trași la răspundere pentru ce ați spus. Marile companii de tehnologii sunt notificate: înlăturați scutul anonimatului sau veți fi trași la răspundere pentru ceea ce publicați", a atenționat el.

viewscnt
Afla mai multe despre
troli retele socializare
dezvaluire identitati retele socializare
utilizatori anonimi retele socializare