Autoritatea de reglementare chineză interzice gigantului Tencent să încheie acorduri exclusive pentru drepturi de copyright pe piața online a muzicii

Autoritatea de reglementare chineză interzice gigantului Tencent să încheie acorduri exclusive pentru drepturi de copyright pe piața online a muzicii
scris 25 iul 2021

Autoritatea de reglementare chineză interzice gigantului Tencent să încheie acorduri exclusive pentru drepturi de copyright în domeniul muzicii și a amendat compania pentru practici incorecte pe piața online a muzicii, după achiziția China Music Corporation, transmite Reuters.

Guvernul chinez a intensificat acțiunile antitrust în ultimele luni împotriva marilor companii de tehnologie din țară, aplicînd inclusiv o amendă record de 2,75 miliarde de dolari grupului de comerț electronic Alibaba pentru implicarea într-un comportament anticoncurențial, scrie News.ro.

Digitalizarea a devenit o prioritate și pe piața imobiliară. Sectorul proptech este propulsat de pandemie CITEȘTE ȘI Digitalizarea a devenit o prioritate și pe piața imobiliară. Sectorul proptech este propulsat de pandemie

Tencent și Tencent Music Entertainment Group, unitatea creată de la achiziție, au declarat că vor respecta decizia și vor respecta toate cerințele de reglementare.

Administrația de stat pentru reglementarea pieței (SAMR) a declarat că a investigat activitățile Tencent pe piața platformelor online de difuzare a muzicii din China, în care drepturile de autor asupra muzicii sunt activul principal, într-o notificare postată pe site-ul său oficial.

Reuters a relatat la jumătatea lunii iulie că autoritatea de reglementare antitrust va ordona filialei de streaming muzical a Tencent să renunțe la drepturile exclusive asupra mărcilor de muzică pe care le-a folosit pentru a concura cu rivalii mai mici, citând oameni cu cunoștințe despre această chestiune.

Tencent a deținut peste 80% din resursele exclusive ale bibliotecii de muzică după achizițiile sale, a declarat autoritatea de reglementare, sporindu-și influența asupra drepturilor de autor, ceea ce i-a permis să restricționeze noii participanți, a spus autoritatea de reglementare.

SAMR a afirmat că Tencent și companiile sale afiliate nu trebuie să se angajeze în acorduri exclusive de drepturi de autor cu proprietarii de astfel de drepturi, în timp ce acordurile existente trebuie să fie reziliate în termen de 30 de zile de la notificarea primită.

Claim Expert Services SRL under new management since 1. July 2021 CITEȘTE ȘI Claim Expert Services SRL under new management since 1. July 2021

De asemenea, autoritatea de reglementare a ordonat companiei Tencent să plătească o amendă de 500.000 de yuani (77.150 de dolari). La începutul acestei luni, autoritatea de reglementare a spus că va bloca planul Tencent de a fuziona primele două site-uri de streaming de jocuri video din țară, Huya și DouYu, din motive antitrust.

viewscnt
Afla mai multe despre
tencent
muzica