Avertismentul dat de SUA Berlinului referitor la echipamentele 5G ale Huawei a dus la noi discuții în Germania

Avertismentul dat de SUA Berlinului referitor la echipamentele 5G ale Huawei a dus la noi discuții în Germania
Profit.ro
Profit.ro
scris 14 mar 2019

O scrisoare a ambasadorului Statelor Unite adresată Germaniei, în care avertizează Berlinul să nu utilizeze echipamentele Huawei pentru viitoarele rețele 5G, a dus la declanșarea unor noi discuții pe această temă, a declarat miercuri un purtător de cuvânt al guvernului, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Purtătorul de cuvânt Ulrike Demmer a afirmat, în timpul unei conferințe de presă susținută la Berlin, că guvernul vrea să se asigure că infrastructura sa de telecomunicații respectă cele mai înalte standarde de securitate, scrie News.ro.

Statele Unite și-au avertizat aliații că echipamentele produse de compania chineză Huawei implică riscuri de securitate din cauza legăturii apropiate cu guvernul de lăa Beijing și a legislației chineze care obligă firmele să colaboreze cu agențiile de spionaj.

VIDEO Un tunel pentru vehicule de mare viteză va fi construit de Elon Musk în Las Vegas \'\'până la sfârșitul anului\'\' CITEȘTE ȘI VIDEO Un tunel pentru vehicule de mare viteză va fi construit de Elon Musk în Las Vegas ''până la sfârșitul anului''

”Nu voi prezența lista concretă a discuțiilor pe care le avem, dar suntem în contact strâns cu partenerii noștri în domeniul securității, între care se află, în mod natural, și Statele Unite, a spus Demmer.

Ministrul german de Interne, Horst Seehofer, a avertizat însă că excluderea Huawei de la construcția rețelelor 5G ar putea afecta economia germană, cea mai mare din Europa.

Seehofer, un conservator din Bavaria, a cerut dialog cu China și găsirea unei soluții tehnice care să răspundă îngrijorărilor legate de securitate.

viewscnt
Afla mai multe despre
5g
huawei
germania