Nissan a primit asigurări pentru Brexit. Noile modele Qashqai și X-Trail vor fi produse în Marea Britanie

Nissan a primit asigurări pentru Brexit. Noile modele Qashqai și X-Trail vor fi produse în Marea Britanie
scris 27 oct 2016

Nissan va produce următoarele modele Qashqai și X-Trail la fabrica din Sunderland, nordul Angliei, a anunțat, joi, compania japoneză, după ce a primit asigurări de la Guvernul britanic cu privire la menținerea competitivității fabricii după ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană.

“În urma ședinței Comitetului Executiv, Nissan anunță că va produce următorul Qashqai la fabrica din Sunderland și va adăuga producția noului model X-Trail. Decizia a fost luată ca urmare a angajamentului Guvernului britanic de a se asigura că fabrica va rămâne competitivă. Astfel, Nissan își majorează investiția de la Sunderland, asigurând locurile de muncă ale celor peste 7.000 de angajați ai fabricii”, potrivit unui comunicat al japonezilor.

Carlos Ghosn, șeful companiei nipone și al alianței Renault-Nissan, s-a întâlnit recent cu premierul britanic Theresa May pentru discuții privind viitorul investițiilor Nissan în Marea Britanie în contextul Brexitului, după ce anterior a cerut asigurări că producătorul auto va fi compensat în eventualitatea în care “divorțul” de UE va duce la impunerea de taxe pentru exporturile de mașini.

Vânzările Toyota, sub cele ale Volkswagen în primele nouă luni ale anului CITEȘTE ȘI Vânzările Toyota, sub cele ale Volkswagen în primele nouă luni ale anului

“Salut angajamentul premierului May cu privire la industria auto din Marea Britanie“, a spus Ghosn joi.

Fabrica Nissan din Sunderland a fost inaugurată în 1986 și acoperă aproximativ o treime din producția de automobile a Marii Britanii. Până în prezent, aproape 9 milioane de mașini au ieșit pe poarta fabricii, cea mai mare parte a automobilelor (80%) fiind destinată exportului. Investițiile companiei nipone la Sunderland au depășit 3,7 miliarde de lire sterline.

viewscnt
Afla mai multe despre
nissan
qashqai
x-trail
sunderland
marea britanie
brexit
investitii