Broadcom și fondul KKR sunt principalii ofertanți pentru divizia de cipuri a Toshiba

Broadcom și fondul KKR sunt principalii ofertanți pentru divizia de cipuri a Toshiba
Profit.ro
Profit.ro
scris 19 mai 2017

Broadcom și un grup condus de fondul KKR sunt principalii concurenți pentru preluarea diviziei de cipuri a Toshiba, pentru care ofertele merg până la 20 de miliarde de dolari, au declarat persoane apropiate situației, citate de Bloomberg.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Termenul limită pentru a doua rundă de depunere a ofertelor expiră vineri, scrie News.ro.

Broadcom, cu sediul în San Jose, California, oferă aproximativ 2.200 de miliarde de yeni (20 miliarde dolari) și ar întâmpina mai puține obstacole din partea autorităților de reglementare, comparativ cu alte companii.

Grupul condus de KKR, care mai include Innovation Network of Japan și Development Bank of Japan, intenționează să ofere circa 1.800 de miliarde de yeni și ar beneficia de sprijinul guvernului jaonez, au spus sursele.

Western Digital a discutat să se alăture grupului japonez, dar părțile nu au reușit să se înțeleagă cum să își împartă dreptul de proprietate.

VIDEO&FOTO Vodafone România pune în vânzare noul model Nokia 3310. Care este prețul CITEȘTE ȘI VIDEO&FOTO Vodafone România pune în vânzare noul model Nokia 3310. Care este prețul

Companiei  Western Digital  i s-a oferit o participație de sub 20%, dar vrea una de control, au arătat sursele.

Apple, care folosește cipuri Toshiba în produsele sale, analizează dacă să contribuie cu capital la una dintre oferte.

Viitorul Toshiba de companie publică depinde de vânzarea diviziei de cipuri și de atragerea de fonduri pentru acoperirea pierderilor diviziei nucleare americane Westinghouse.

Dacă vânzarea diviziei de cipuri nu va fi finalizată până în martie anul viitor, când se încheie actualul an fiscal, Toshiba va fi delistată de la bursa din Tokyo.

viewscnt
Afla mai multe despre
broadcom
kkr
toshiba