Apple trece la leu – compania americană va exprima prețurile în moneda românească pentru utilizatorii români

Apple trece la leu – compania americană va exprima prețurile în moneda românească pentru utilizatorii români
scris 19 mai 2017

Apple a trimis în dimineața zilei de vineri utilizatorilor din România un mail prin care anunță că prețurile din magazinele digitale ale companiei vor, fi pe viitor, exprimate în lei.

Până acum, moneda folosită de Apple pentru a afișa prețurile pentru România era euro. Utilizatorii români erau nevoiți să facă singuri calculul, folosind valoarea oficială de schimb, pentru afla cât îi costă în lei un anumit produs cumpărat de la Apple.

Schimbarea vizează toate serviciile digitale disponibile în România, care implică plăți: App Store, iTunes Store, iBooks Store, Apple Music și iCloud.

Apple își avertizează utilizatorii că în perioada de tranziție de la euro la leu, fondurile disponibile în cadrul acestor magazine ar putea să nu fie afișate corect sau chiar să nu poată fi folosite.

Volumele pe acțiunile Digi s-au subțiat subit CITEȘTE ȘI Volumele pe acțiunile Digi s-au subțiat subit

Din aceste considerente, compania încurajează utilizatorii să-și valorifice soldurile înainte de trecerea la leu. Cheltuirea acestor fonduri ar fi benefică pentru Apple, care ar profita de această tranziție pentru a vinde mai mult, însă nu are o logică din punctul de vedere al utilizatorului, atâta vreme cât banii respectivi nu dispar pur și simplu din cont, ci vor fi doar indisponibili temporar.

Cei de la Apple nu specifică data exactă la care se va face trecerea, ci doar că aceasta va avea loc în perioada imediat următoare. Poate fi vorba de un proces care să aibă nevoie de mai multe zile pentru propagarea modificărilor.

Google afișează deja în propriile magazine prețuri în lei pentru produsele disponibile în România.

viewscnt
Afla mai multe despre
apple
itunes
leu