Browser-ul Edge ajunge la toți utilizatorii de Windows 10

Browser-ul Edge ajunge la toți utilizatorii de Windows 10
scris 4 iun 2020

Microsoft a început să livreze noul browser Edge, prin sistemul de actualizare al sistemului de operare, către toate dispozitivele dotate cu Windows 10.

Noul browser Microsoft, Edge bazat pe Chromium, va avea în curând peste 1 miliard de utilizatori potențiali, prin instalarea pe toate calculatoarele cu Windows 10.

Edge va fi instalat automat prin sistemul de actualizare din Windows 10. Va fi o livrare treptată, astfel că va dura probabil câteva săptămâni până când acesta va ajunge la toți utilizatorii.

Cel mai important rival chinez al Huawei a intrat și în România, cu smartphone-urile Oppo CITEȘTE ȘI Cel mai important rival chinez al Huawei a intrat și în România, cu smartphone-urile Oppo

Va fi interesant de văzut dacă Microsoft va forța nota și va seta Edge ca browser implicit pe PC-urile pe care va ajunge prin automatic updates. Dacă va face acest lucru, Edge va înlocui Chrome, Firefox sau orice alt browser folosit ca implicit de utilizator.

Lansat în prima săptămână a acestui an, noul Edge a fost până acum disponibil doar prin download - utilizatorii cu adevărat interesați de acesta l-au putut descărca de pe site-ul Microsoft.

Deși Microsoft a lucrat în ultimele luni la acesta, adăugând anumite facilități noi, Chrome nu are încă toate facilitățile disponibile în celelalte browsere. De exemplu, sincronizarea nu include, deocamdată, istoricul de navigare și tab-urile.

Pe de altă parte, pe lângă suportul pentru extensii de Chrome, Edge are și facilități pe care browser-ul celor de la Google nu le oferă, precum un Reading Mode care golește paginile web de orice alte elemente în afara articolelor.

viewscnt
Afla mai multe despre
edge
microsoft