Browser-ul web Vivaldi, lansat oficial pe Android

Browser-ul web Vivaldi, lansat oficial pe Android
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 23 apr 2020

Vivaldi este cel mai nou browser disponibil utilizatorilor de smartphone-uri cu Android și, totodată, cel mai nou browser care adaugă funcții de blocare a trackerelor atât pe desktop, cât și pe telefon.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Vivaldi pentru desktop ajunge la versiunea 3.0 și adaugă o serie de funcții noi, în frunte cu un sistem de blocare a trackerelor web și opțiunea blocării reclamelor.

Dezvoltată împreună cu motorul de căutare DuckDuckGo, funcția de blocare permite utilizatorilor să se protejeze de numeroaselor trackere ce le urmăresc activitățile online.

Restricțiile de circulație dublează tranzacțiile bancare online CITEȘTE ȘI Restricțiile de circulație dublează tranzacțiile bancare online

Este o opțiune care oferă un nivel ridicat de personalizare, utilizatorii putând configura și alege între mai multe niveluri de strictețe cu care sunt blocate trackerele. Se pot face modificări pentru fiecare site în parte.

A doua mare noutate este un adblocker. Acesta nu este activat în mod implicit, însă se află la două click-uri distanță pentru cei care doresc să-l activeze.

La fel ca și sistemul de blocare al trackerelor, adblocker-ul poate fi activat și dezactivat pentru fiecare site în parte.

Cu aceeași ocazie, prima versiune finală de Vivaldi pentru Android este lansată oficial, după mai multe luni de testare.

Și Vivaldi pentru Android include opțiunile de blocare a trackerelor și reclamelor, oferind alături de acestea și alte funcții, precum sincronizarea datelor între platforme și un dark mode.

O necunoscută pentru cei mai mulți utilizatori, Vivaldi este un browser cu pedigree. Acesta este produsul norvegienilor care au creat Opera, unul dintre cele mai inovatoare browsere din toate timpurile și singura alternativă viabilă la Internet Explorer vreme de mai mulți ani. După ce au vândut Opera unui consorțiu din China, creatorii Opera au lansat Vivaldi.

viewscnt
Afla mai multe despre
vivaldi
browser
android