Creșterea veniturilor Huawei a încetinit puternic în primul trimestru, la numai 1%, față de 39% în urmă cu un an

Creșterea veniturilor Huawei a încetinit puternic în primul trimestru, la numai 1%, față de 39% în urmă cu un an
Profit.ro
Profit.ro
scris 22 apr 2020

Creșterea veniturilor Huawei Technologies a îmcetinit puternic în primul trimestru, la numai 1%, față de 39% în urmă cu un an, dar cel mai mare furnizor de echipamente de telecomunicații din lume și-a descris performanțele ca fiind ”solide” în contextul presiunilor din partea Statelor Unite și a impactului pandemiei de coronavirus, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Veniturile Huawei au urcat cu circa 1%, la 182,2 miliarde de yuani (25,72 miliarde de dolari). Marja de profit a scăzut la 7,3%, de la aproximativ 8% în urmă cu un an, scrie News.ro.

WarnerMedia a stabilit data de lansare a platformei HBO Max CITEȘTE ȘI WarnerMedia a stabilit data de lansare a platformei HBO Max

Huawei, al treilea mare producător de smartphone-uri din lume, nu publică profitul net trimestrial.

”Ritmul de creștere a încetinit, dar este o performanță solidă în condițiile listei negre și a coronavirusului cu care ne confruntăm”, a afirmat marți vicepreședintele grupului, Victor Zhang.

În luna mai a anului trecut, Washingtonul a inclus Huawei pe o listă neagră de companii restricționând vânzările de produse americane către companie, citând riscurile legate de securitatea națională. În 2019, Huawei a obținut cea mai slabă creștere a profitului anual din ultimii trei ani.

În privința impactului pandemiei de coronavirus, Zhang a spus că este dificil de evaluat impactul pe termen scurt sau lung. Acesta a prezentat rezultatele trimestriale de la londra, în loc de Shenzen, pentru a marca 20 de ani de afaceri în Europa.

Huawei nu a publicat date referitoare la livrările de telefoane din primul trimestru.

Zhang a respins criticile referitoare la o ”diplomație mascată”, afirmând că grupul nu a avut un motiv ascuns în spatele donațiilor de milioane de măști faciale în țări din Europa,  pe fondul creșterii numărului de cazuri de coronavirus din regiune.

Potrivit criticilor, donațiile au rolul să atragă noi contracte, după ce UE a restricționat implicarea Huawei în rețelele 5G, pentru a preveni riscurile de securitate. Juawei a negat că echipamentele sale implică astfel de riscuri.

Surse americane au spus că Washingtonul pregătește noi măsuri pentru restricționarea livrărilor de cipuri grupului Huawei.

viewscnt
Afla mai multe despre
huawei
coronavirus